világutazó fotóblogom

Curious City Photo

A város arcai

2015. augusztus 30. - Curious City Photo

Mindig történik valami a városban! Az emberek állandóan mozgásban vannak, színesek, és sokszor megmosolyogtatnak. Pár elcsent pillanatot meg lehet örökíteni, ami soha többé nem fog ugyanúgy megismétlődni - ez igazi kincs! 

 

Pigeon-chasing

Kergetőzés
Prága, 2015
A Náměstí Míru-n lévő templom előtt eredt egy édesen totyogó kisfiú a galambok nyomába, a hosszú árnyékokkal lehetőséget adva arra, hogy kicsit "más megvilágításban" lehessen ezt a mindenki életében szereplő játékot elcsípni.

 

Office work with philosophers

Munka a múzsák árnyékában
Prága, 2015
Először csak a Nemzeti Múzeum új épületén visszatükröződő szobrokat akartam megörökíteni, de közben felgyulladt a villany az irodában, és egy hölgy elkezdte pakolászni az iratokat. Az szoba világításának színei jó kontrasztot adtak az ég színének, és élettel telivé tette a tükörképet.  

 

Violinist

A hegedűs
Prága, 2015
A farsangi fesztiválon kaptam el a zenészeket hangolás közben. A díszes népruháik, az első meleg napsugarak, és a mókás hangulat mind-mind emlékezetessé tette számomra ezt a napot.

 

Florist with a boy

Virágárusnő
Prága, 2015
Először csak a bódéban keresztrejtvényt fejtő virágárust akartam lefotózni, csak később vettem észre, hogy a téren szaladgáló fiú képe is visszatükröződik az üvegen, amitől egészen szürreális lett a a kép, ahogy egy miniatűr fiúcska egyensúlyozik az árus virágain.

 

Pets

Sétáltatás
Prága, 2015
A turistáktól hemzsegő belvárosi utcákon csíptem el ezt a férfit és a két, ijedten néző kutyáját.

 

Practicing reading

Olvasásgyakorlás
Prága, 2015
A Károly hídon, a sok-sok szobor egyikénél próbált a kislány egy latin feliratú táblát kibetűzni - valószínűleg kevés sikerrel, de legalább hasonlított a nagyokra.Hard decision

Nehéz döntés
2015, Prága
A Károly hídról letekintve láttam meg a fagyispultnál álló anyukát, ahogy a lánya fölé hajolva nézi a fagylaltokat, valószínűleg az ízeket sorolta neki, és együtt tanakodtak, hogy milyet is kérjenek. A körülöttük lévő szürke és rohanó világ nem hat erre a meleg légkörre a pult fényeinek és színeinek köszönhetően.


Adam in Paradise

Ádám a Paradicsomban
Prága, 2015
Egy parkban sétálva láttam meg ezt a férfit, ahogy a nyár első meleg napján kiülve a zöldbe, fejét egy ruhával hűtve olvasgat. Ebben az idilli környezetben, önmagáról kicsit megfeledkező férfi humoros látványt nyújtott egy hétköznap délután.

 

Dancing above the city

Tánc a város fölött
Prága, 2015
Az óriás metronómnál, fent Letenskenél, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Károly hídra és a Moldvára, tartott pár fiatal egy swing-délutánt. Hoztak zenét, és 4-5 pár együtt ropta a város felett. Táncolni sajnos nem tudok, de szerencsére a kamerám nálam volt, így tudtam pár aranyos fotót lőni a táncosokról. 

Love of music

Zenész
Egy hajléktalan férfi ült ki párszor a Jiřího z Poděbrad térre, ahol apró csecsebecséit árulta, és mellé gitározott is. Egészen meglepett, hogy mennyire bele tud feledkezni a zenélésbe, közben végig mosolyra állt a szája.

Snack

Nasi
Prága, 2015
Egy játszótér mellett elhaladva láttam meg ezt a kislányt, ahogy egy kiflit majszol, és ahogy felé fordultam, gyanakvó pillantásokat vetett rám egy alacsony kőfal mögül.

 

Joy

Öröm
Prága, 2015
A városi farsangon is voltak szappanbuborék-zsonglőrök, ez megszokott látvány Prága főterein. De most sikerült elkapnom, ahogy egy festett arcú, parókás anyuka és lánya teljes áhitattal és örömmel nézik a csodát, amit egy kis szappanból és vízből lehet alkotni. Csak úgy sugárzik az arcuk. 

The Unknown

Az Ismeretlen
Egy turisták által kevésbé látogatott parkba hozott egy túravezető két külföldi párt, és megálltak a sövényút közepén a háttérben látszódó templomot szemlélni. Kívülállóként kicsit olyan volt, mintha valami új és magasztos dolgot vizslatnának a távolban, és megdöbbennének nagyságán.

 

Workers

Dolgozók
Prága, 2015
A repülőtéren tett látogatáskor feltűnést kelthetett a kisebb látogatócsoport, aki nem utazni, hanem fotózni érkezett. Így amellett, hogy mi szájat tátottunk, mások minket bámultak meg. Két ilyen reptéri munkást sikerült elkapnom a leszállás után. 

1 DSC 0107

Séta
Prága, 2015
A kedvenc parkomban járván láttam meg ezt az idős hölgyet, az erős ellenfényben és havon egész drámai hatást gyakorolt.

 

1 DSC 0121

Hello!
Prága, 2015
A reptéren, a felszállásra várva az egyik pilóta volt olyan kedves, hogy a fotóscsoportunkat meglátva integetni kezdett, sőt, az egyik serdülő fiúnak még egy kis szuvenírt is kidobott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://curiouscityphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr427747030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása